Події

Етно-фешн-шоу «Аристократична Україна» 2019

Етно-фешн-шоу «Аристократична Україна» 2019  в цьому році вразило  своїм масштабом: півтори сотні моделей, дизайнери з усієї України, сотні глядачів, колоритні костюми та вражаючі етно-аксесуари.

Аристократична Україна

Четвертий рік поспіль фестиваль проходить на території унікального історико-культурного комплексу Замку-музею Радомисль. Комплекс зустрів гостей екскурсією найбільшим приватним музеєм України, таємничою вежою з привидами та єдиною в світі концертною залою, де за роялем зі скелі б’є справжнє джерело.

Аристократична Україна

Понад 150 моделей «Аристократичної України» — це не професійні моделі, а талановиті жінки, щасливі мами і бабусі, успішні бізнес вумен, а також жінки, які втратили своїх чоловіків, синів та братів в зоні АТО.

Глядачі із захватом майже три години поспіль оцінювали роботи вітчизняних дизайнерів та насолоджувалися красою наших українок.

Аристократична Україна

Серед учасників були вже відомі бренди, які неодноразово приймали участь в етно-фешн-шоу — Театр мод м. Житомир — етнофешншоу «ІНАННА» (дизайнер – Наталія Гладій), Центр дитячої моди «Століття краси» (керівник  Ольга Агеєва),  дизайнер Наталіїя Сиворакша, ZETA atelier (дизайнер – Тетяна Зез) з презентацією всеукраїнського проекту «Гадяцька сорочка», ТМ «Синій Льон» (дизайнер Ірина Ковальова),  і ті, хто вперше приєднався до чудового свята —  дизайн – студії «Яворина» (дизайнери: Неля Кияшко та Тетяна Цимбал), майстерня вишивки стрічками «ГарнаЯ» (дизайнер – Олена Бабійчук), Fashion studio «Aphrodite» (керівник: Світлана Краснюк ), які презентували колекції одягу – Хмельницького державного закладу  освіти професійно — технічної сфери послуг, майстерня вишиванок «Червона калина» (дизайнер — Олена Вишиванка), бренду Maruna BY Maria (дизайнер Марія Шамедько), дизайнера Sveta Savelyeva, ател’є Elesel (Світлана Літвінова), вишиванки Gloriya UA (дизайнер — Безсмертний Владислав), аксесуари для показу надали — Nadia Kozachenko, Ната Гладій, Світлана Галайчук, Лілія Тицка, Sveta Savelyeva.

Аристократична Україна

Аристократична Україна

Під час фестивалю відвідувачі Замку «Радомисль» мали змогу пірнути у таємниці та красу поліссього автентичного одягу від Житомирського обласного краєзнавчого музею.

Аристократична Україна

Аристократична Україна

Аристократична Україна

Аристократична Україна

Феєричне етно-фешн-шоу доповнила ярмарка майстрів з Волинської, Вінницької, Житомирської, Київської областей, а також виступ ансамблю бандуристів Макарівської школи мистецтв (керівник Світлана Чихун) та фольклорний гурт «Перевесло» (керівник – Галина Ольховська) і сучасний український дует Дуету BespaLOV та Ann.
Аристократична Україна

Аристократична Україна

Незабутнім для всіх фестиваль став завдяки нагородам, особливо нагородам від глядачів.  Три символічні дерева переможців фестивалю «Аристократична  Україна», що символізують єднання пращурів та сучасників тепер оселяться в домівках ZETA atelier – за реконструкцію історичного вбрання,  в майстерні вишиванок «Червона калина» — за стилізований сучасний український одяг, а відзнаку глядацьких симпатій отримав етнофешншоу «ІНАННА».  Цього року була надана особлива нагорода-приз від організаторки фестивалю Ольги Богомолець – за пошану до історичного коріння і піднесення української аристократичності. Відзнакою удостоїлась вишукана колекція «Київська Русь» Наталії Сиворакши.

Аристократична УкраїнаЗасновниця дійства – Ольга Богомолець впевнена, що «в майбутньому фестиваль обов’язково стане міжнародним і дизайнери з усього світу будуть їхати в Україну, щоб доторкнутися до нашої високої моди». А висока мода, зі слів засновниці фестивалю, це не «висота підборів, а саме глибина традицій».

Олеся Тарасенко

Співорганізатор фестивалю — засновниця 1-го блог-журналу України LuckyUkraine, Олеся Тарасенко, відмітила, що фестиваль по кількості успішних жінок, які прийняли участь в демонстрації одягу перевершує всі інші фестивалі, існуючі в Україні. «Такі заходи вкрай необхідні для відродження національних традицій та розвитку культурної дипломатії, а також для дизайнерів, адже вони мали можливість представити свої колекції автентичного одягу в сучасній інтерпретації і аксесуари з етно-мотивами. В показі взяли участь близько 150 успішних українок, які дефілювали по імпровізованому подіуму в ексклюзивних сукнях, – це стало заочним рекордом «Найбільша кількість успішних жінок в етно-показі», — зазначила Олеся Тарасенко.

Феєрія краси, культури, духовності, історії, української аристократичності, посмішки, емоції, нові друзі і нові ідеї стали тими незабутніми сувенірами, які кожен забрав з собою!

Наталия Рыбачик

«Це чарівне дійство, яке нагадує, що Україна багата талантами та красою. Свято унікальне своєю атмосферою та концентрацією жіночої чарівності», — говорить керівник онлайн-видання МамаWOW та письменниця Наталія Рибачик. 

П’ятий фестиваль «Аристократична Україна» відбудеться зовсім скоро — в червні 2020! Починаємо готуватися і чекаємо на вас!

Аристократична Україна

Медійні партнери заходу: 

ТВ: 33 канал

Журнали: БізнесWoma, Woman, Glory, Super Lady, TopCity, Defile, EMOTION, Monet, Podium real, Паст’єра, АДМІ, O`Ukraine.

Онлайн-видання: LuckyUkraine, Studioofmydreams, Harved online, Модний онлайн журнал — VTrendi. com .ua, Новини України Tut-Ua .com, Портал «Eurostar», МамаWOW, ArtNewsOne.