События

Ресторан удома: легкі та вишукані страви для всієї сім’ї

Після такого тривалого карантину і сидіння вдома всі вже встигли засумувати за походами у кафе та ресторани. Там і атмосфера, і обслуговування, і смачні страви на будь-який смак. Але доки такої можливості немає, маркет-молл «Даринок» підготував для вас підбірку рецептів вишуканих та корисних страв, які можна приготувати в домашніх умовах.

Пропонуємо зануритись у атмосферу італійського ресторану та створити повноцінний сет з трьох страв.

Суп «Мінестроне»

Складові:

  • 100 г коріння селери
  • 100 г цибулі
  • 100 г моркви
  • 100 г кабачків
  • 100 г баклажанів
  • стебло селери
  • лавровий листок
    кілька горошин духмяного перцю
  • зубчик часнику
  • сіль (за смаком)
  • 2 л води
  • 5 г оливкова олія

Для початку потрібно зробити овочевий бульйон. Для цього селеру, моркву і цибулю наріжте великими шматками і трохи обсмажте на пательні без олії, доки овочі не почнуть карамелізуватися.

У каструлю з водою покладіть обсмажені овочі та лавровий листочок. Додайте духмяний перець, сіль і зубчик часнику, попередньо розбивши його долонею. Туди ж покладіть великий шматок стебла селери. Варіть бульйон  20 хвилин.

Моркву, кабачок, баклажан почистіть і наріжте дрібними, однаковими кубиками. Додайте овочі до супу і варіть ще 10 хвилин. В кінці дістаньте з супу великі шматки селери, моркви і цибулі. Це все, ваш італійський мінестроне готовий. До нього можна додати свіжу зелень.

Паста з польпетте

Паста з польпетте

Складові:

  • 1 кг яловичого фаршу
  • 100 г панірувальних сухарів
  • пів склянки молока
  • 2 курячих яйця
  • петрушка
  • 2-3 головки часнику
  • оливкова олія
  • сіль
  • перець

Для соусу:

  • 1 кг помідорів
  • 3 зубчики часнику
  • 1 цибулина
  • 1 болгарський червоний перець
  • 100 г томатної пасти
  • базилік
  • сіль
  • 3 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 2 ст. л. винного оцту

Для приготування польпетте розігрійте духовку до 175 градусів. Панірувальні сухарі викладіть у велику миску, залийте молоком і залиште на 10 хвилин. Далі додайте яловичий фарш, збиті яйця, трохи посоліть, поперчіть і замісіть фарш руками. Зліпіть невеликі кульки і викладіть їх на деко, випікайте близько 20 хвилин.

Для соусу розрізаємо помідори на декілька частин і кладемо у каструлю з водою, ставимо на вогонь і варимо 10 хвилин з моменту закипання. Зварені томати перетираємо через сито й отримуємо однорідну томатну масу.

Часник, цибулю та перець нарізаємо маленькими кубиками і відправляємо у велику пательню з олією. Тушкуємо масу декілька хвилин і додаємо 100 грамів томатної пасти. Перемішуємо і готуємо ще 3-4 хвилинки.

Після цього в сковорідку відправляємо нашу помідорну масу. Перемішуємо всі інгредієнти і готуємо їх на маленькому вогні впродовж 30 хвилин.

Потім в масу додаємо всі спеції і варимо її ще 10 хвилин. За бажанням усі інгредієнти збиваємо блендером до однорідності

Польпетте перекладіть у сковорідку до соусу і тушкуйте хвилин 10-15.

Тим часом відваріть пасту до стану al dente, злийте воду. Викладіть на велику тарілку, акуратно великою ложкою викладіть соус і польпетте на пасту. Прикрасьте петрушкою, за смаком і бажанням можете посипати тертим сиром пармезан.

Панакота

панакота

Складові:

  • 200 мл вершків (20 % жирності)
  • 400 мл натурального йогурту
  • 120 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 4 листи желатину
  • 10 г цедри апельсину (чверті апельсину)

Листовий желатин замочіть в холодній воді. Ви можете використовувати й звичайний желатин, але щоб у вас завжди виходив чудовий результат – використовуйте листовий.

У невелику каструлю налийте вершки, додайте цукор, подрібнену цедру апельсину і добре перемішайте вінчиком. Поставте вершки на маленький вогонь і доведіть практично до кипіння.

Зніміть з вогню, дайте трохи охолонути, додайте розбухлий у воді листовий желатин та перемішайте.

Додайте натуральний йогурт і добре перемішайте. Розлийте суміш по формах і поставте в холодильник на 4 години. Подавайте в формочках або діставши з них, попередньо поставивши в гарячу воду на 1 хвилину. Додайте фрукти, полийте солодким джемом за смаком та прикрасьте листочком м’яти.

Усі запропоновані рецепти можна з легкістю приготувати в домашніх умовах, а всі складові придбати у супермаркеті «Сільпо», який знаходиться у маркет-моллі «Даринок». На період карантину «Сільпо» працює у штатному режимі щодня з 9:00 до 21:00 з дотриманням усіх заходів безпеки для своїх відвідувачів.