Події

Проект «24.ДО І ПІСЛЯ» у Музеї-майстерні І.П. Кавалерідзе

З 10 серпня по 10 вересня відбудеться проект «24.ДО І ПІСЛЯ» у Музеї-майстерні І.П. Кавалерідзе (Київ, Андріївський узвіз, 21)

Проєкт презентує роботи юних художників 10 країн світу від 5 до 25 років і об’єднує  дві виставки – експозицію переможців довоєнного IV Міжнародного Художнього Фестивалю МАЛЮЙ.UA та учасників спеціального проєкту часів війни МАЛЮЙ.UA.WAR

24.ДО І ПІСЛЯ

Проєкт організований Асоціацією з розвитку міжнародних відносин ADRUM та промоушен і продакшен компанією STUDIORAR під патронатом Міністерства культури та інформаційної політики України та Київської міської державної адміністрації.

57 переможців IV Міжнародного Художнього Фестивалю МАЛЮЙ.UA представили свої роботи на виставці, що відкрилася 18 лютого у Музеї-майстерні І.П. Кавалерідзе, але була призупинена через початок повномасштабної війни росії проти України. Зараз ці роботи знов експонуються разом з картинами 57 учасників Міжнародного Художнього Фестивалю МАЛЮЙ.UA.WAR. Представлено роботи юних художників з 10 країн світу від 5 до 25 років: України, Чорногорії, Канади, США, Бельгії, Марокко, Азербайджану, Молдови, Вірменії, Сербії. Загалом до проєкту залучено 20 країн з 6 континентів світу. В експозиції яскраво відображена різниця між миром і війною: світлі роботи мирного часу підкреслюють біль і жах війни.

У Києві з 5 березня 2022 року проходить Міжнародний Художній Фестиваль МАЛЮЙ.UA.WAR, на якому представлені роботи із різних країн про віроломну війну росії проти України. На фестивалі вже зібрано біля 400 робіт з 9 країн – України, Бельгії, Марокко, Італії, Іспанії, Чорногорії, Ізраїлю, Азербайджану і Канади, географія розширюється. Перш за все, фестиваль проводиться як своєрідна арт-терапія для українців, представлені роботи дітей та дорослих, які створені під обстрілами, у бомбосховищах, на шляху до евакуації. Художні свідчення війни учасників фестивалю надходять з різних куточків України, в тому числі і з окупованих територій. Роботи інших країн відображають глобальну світову підтримку України. Кожний може взяти участь у фестивалі, який триватиме до кінця війни (деталі ТУТ).

Проєкт проводиться у воєнний час і не має фінансової підтримки (реєстраційні внески, партнерство та спонсорство тощо). Дякуємо нашим донатором, особлива подяка Hack Cafe – єдиній київській кавярні, яка безперервно працює весь час війни. Донати допомогають психологічній реабілітації дітей, постраждалих від війни, організації виставок робіт учасників фестивалю у різних країнах, а також організаторам та працівникам фестивалю, які весь час війни перебувають у Києві. Як зробити  донат: http://adrum.com.ua/sposib-donate/

Чекаємо вас на відкритті!