Події

Оголошено топ-10 фіналістів премії Найкращий вчитель фізкультури-2021

Громадська організація Олександра Педана JuniorZ обрала 10 фіналістів премії Кращий вчитель фізкультури-2021 в межах найпрестижнішої нагороди для вчителів Global Teacher Prize Ukraine від громадської спілки “Освіторія”.

вчитель

Номінація існує вже третій рік. Переможець або переможниця цього року отримає 30 тисяч гривень і здійснить навчальну подорож до Німеччини за підтримки Міжнародного фонду соціальної справедливості, який очолює Надія Ратке.

«Тішить, що завдяки такій результативній співпраці JuniorZ, Освіторії та Міжнародного фонду соціальної справедливості  престиж та повага до роботи вчителів фізкультури зростає. Адже педагоги з фізкультури — це ті люди, які допомагають дітям у школі бути рухливими, обирати для себе види спорту та активні ігри і, головне, бути здоровими. Особливо це важливо в епоху тотальної діджиталізація, коли діти мінімізують свою рухову активність», — говорить Олександр Педан, український телеведучий і лідер Всеукраїнського проєкту JuniorZ.

«Місія руху JuniorZ — допомогти кожному школяреві знайти “свій” вид спорту, бути активним, рухливим та здоровим — одразу відгукнулась для мене та усієї команди Фонду соціальної справедливості. А поводирем на цьому шляху для дитини є саме вчителі фізкультури, які у нашій країні, на жаль, часто недооцінені. Тому ми вирішили і цього року долучитись до премії, знайти найкращого вчителя фізкультури та, водночас, стимулювати усіх інших педагогів вірити у себе та у свої сили», — говорить засновниця Фонду соціальності справедливості Надія Ратке.

вчитель

У десятку найкращих увійшли таких претенденти: 

1. Яна Дерюга, село Вербуватівка, Дніпропетровська область.

2. Дмитро Дробітько, місто Бахмут, Донецька область.

3. Оксана Юрків, селище Козова, Тернопільська область.

4. Ігор Охрімчук, місто Коростень, Житомирська область.

5. Юрій Ковалевьский, місто Молочанськ, Запорізька область.

6. Юлія Саламанюк, місто Миколаїв.

7. Галина Ковалишин, місто Львів.

8. Михайло Дьорка, місто Мукачево, Закарпатська область.

9. Анастасія Давлєтова, село Надлиманське, Одеська область.

10. Дмитро Лазебний, місто Київ.

вчитель

Офіційне нагородження переможця переможниці відбудеться 2 жовтня о 18:00 на Софіївській площі в Києві. Трансляцію церемонії нагородження наживо можна переглянути на офіційній сторінці Освіторії у соціальній мережі Facebook.