События

Рецепт вареників з твердим сиром та гарбузом від Костянтина Грубича та Володимира Рабчуна

Ведучі Костянтин Грубич та Володимир Рабчун у прямому ефірі «Твій день» на 1+1 готували одну з найпопулярніших українських страв – вареники. Але відому усім страву вони зробили за експериментальним рецептом.

Вареники рецепт

Володимир ліпив вареники з начинкою з печериць, твердого сиру та зелені, а Костянтин – з кисломолочним сиром, родзинками та гарбузом! З’ясувати, чиї смачніші, довелося їхній колезі Стасі Ровінській. В один з вареників ведучі поклали сюрприз – перець горошком – кому такий попадеться, тому скоро пощастить!

Знаний і досвідчений кулінар Костя Грубич, у якого є свій канал на YouTube з 100 000 підписниками, зазначив, що гарбуз – це український суперфуд із безліччю вітамінів. Але якщо комусь він не подобається (або на нього алергія) то можна замінити на моркву – вона схожа на гарбуз і за смаком і за кольором. Ведучий зазначив, що це ще й ідеальний варіант «приховати» таким чином гарбуз – діти з’їдять із задоволенням, навіть якщо не дуже люблять його.

Рецепт вареників з кисломолочним сиром, родзинками та гарбузом:

  • 200 г очищений та натертий на крупну тертку гарбуз
  • 200 г кисло-молочний сир
  • ½ склянки цукру
  • 100 г родзинки
  • Дрібка ваніліну, вершкове масло (для обсмаження)
  • Тісто для вареників: 2 склянки борошна, ½ води, 1 ст. л олії, 1 яйце, дрібка солі та соди

Вареники рецепт

Підсмажити на пательні гарбуз на вершковому маслі. Потім змішати його з кисломолочним сиром, родзинками (які заздалегідь були замочені у гарячій воді), цукром. Начинка не має бути вологою, тому сік з гарбуза та воду з сиру треба злити. Розкотити тісто, за допомогою круглої форми зробити основи для вареників, покласти начинку та зліпити. Варити у підсоленій воді декілька хвилин.

Володимир Рабчун зробив «парубоцький» варіант вареників — з начинкою з печериць, твердого сиру та зеленню. Але ведучий тільки вчиться ліпити вареники, тому з досвідченим Костею Грубичем не було сенсу змагатися. Принаймні, ведучі самі так шуткували на кухні підчас приготування обіду.

Рецепт вареників з твердим сиром, та печерицями:

  • 300 г печериці
  • 200 г твердий сир
  • 1 зуб. часнику
  • 1 ст. л. петрушки мілко порубленої (за смаком додавати)
  • Олія, сіль, перець
  • Тісто для вареників: 2 склянки борошна, ½ води, 1 ст. л олії, 1 яйце, дрібка солі та соди

Вареники рецепт

Дрібно порізані печериці із часником обсмажити на пательні на олії, додати петрушку та натертий сир у кінці. Все перемішати. Начинка готова. Зліпити вареники і зварити у підсоленій воді. Смачного!

Наприкінці, коли страви вже були на столі, Стася Ровінська так і не змогла обрати, чиї вареники найсмачніші. Чудові вийшли – у Вови солоні, у Кості – солодкі. А глядачі під відео в YouTube винесли свій вердикт: «Переможці – обоє ведучих. Це так прекрасно, коли чоловіки готують!». До речі, а вареник із «сюрпризом» з горошинами чорного перцю попався Володимиру Рабчуну!

А в Інстаграм «Твій день» відкрили голосування – чиї вареники Грубича чи Рабчуна більше до смаку глядачам. Заходьте і приєднуйтесь до коментарів: https://www.instagram.com/tviyden_official/