Рецепт вареників з вишнями від мами ведучого Тімура Мірошниченка
У студію шоу «Твій день» на каналі 1+1 вперше завітала мама телеведучого Тімура Мірошниченка Тамара Євгенівна. Разом із сином вони приготували улюблену страву багатьох українців – вареники з вишнями. Зараз саме сезон цієї соковитої та корисної ягоди.
«Мама не випадкова людина на кухні. 26 років пропрацювала у гімназії інспектором з харчування, — представив глядачам свою найріднішу людину Тімур. — Кожного разу, коли у нас вдома якесь свято або застілля, мама готує стільки їжі! Вона завжди була попереду кулінарної моди. Ще коли так ніхто не робив, часто експериментувала на кухні – додавала фрукти до звичайних салатів, наприклад. Багатьох тоді це дивувало».
Як зазначила Тамара Євгенівна, готувати вареники не складно. Головне – робити все з любов’ю, тоді обов’язково все вийде.
«У дитинстві це була моя улюблена страва. Але зараз навіть не пам’ятаю, коли востаннє їх їв», — прокоментував Мірошниченко, який останнім часом дуже уважно слідкує за своєю фігурою, тому намагається менше їсти страв з тіста. Але як відмовитись від маминих вареників?
«Тім завжди підтримував мене на кухні і допомагав їсти вареники, а не готувати їх, — посміхаючись, зізналася у прямому ефірі «Твого дня» Тамара Євгенівна. – До речі, а ось що він не любить їсти, так це холодець, цибулю, часник і оливки».
Також під час приготування вареників у прямому ефірі на каналі 1+1 жінка розповіла деякі цікаві подробиці про свого відомого сина: «Тімур такий позитивний, саме він мене навчив по іншому дивитись на цей світ і завжди шукати щось хороше. Я часто прислухаюсь до порад сина. Між нами дуже тісний контакт усе життя».
«Він маленьким часто бешкетував, але дуже веселим хлопчиком був. Пам’ятаю, коли я його сварила, він сидить, тихо слухає, а потім піднімає голову і каже: «Мама, вже три хвилини пройшло. А дитина не засвоює, що їй кажуть більше трьох хвилин. Можеш далі мене не сварити». І все – сидить і далі посміхається. Ну як можна сварити таку дитину?».
Вареники з вишнями — рецепт
Отже, рецепт вареників з вишнями:
Для тіста:
- 2 склянки борошна вищого гатунку
- 1 склянка кефіру
- 1 яєчний жовток
- ½ ч.л. соди
- Дрібка солі
Для начинки:
- 500 г вишні без кісточок
- 150 г цукру
- 1 ч.л. крохмалю
- Вишні та сметана для підливки
Беремо глибоку миску, виливаємо кефір кімнатної температури та жовток, все разом перемішуємо. Потім сухі продукти змішуємо – борошно, дрібку солі, соди. Далі змішуємо сухі інгредієнти з кефіром та жовтком і починаємо вимішувати. Тісто повинно бути м’яким і пухким. Потім тісто розділити на декілька частин. Окремо брати кожну і за допомогою скалки розкачати тоненько (але так, щоб не рвалося). Взяти формочку (можна звичайну чашку або склянку) і вирізати кружечки, притискаючи до тіста. На кожен кружечок покласти по декілька вишень і трошки крохмалю з цукром і зліпити.
Варити у киплячій трохи підсоленій воді 5 хвилин.
Смачного!