Де можна купувати рибу
«Сніданок з 1+1» віднедавна запустив нову рубрику «Знаю – споживаю», у якій ділиться з глядачами важливими порадами щодо кулінарії та вибору продуктів загалом. Його ведучий – Костянтин Грубич, відомий українському глядачу як експерт з кулінарії, цього разу розповідав про рибу: чи варто споживати вітчизняну після підриву Каховської ГЕС та поділився, де її купувати найбезпечніше.
Де можна купувати рибу
У процесі розмови з експертами, він поділився одразу декількома дієвими порадами, як уберегтися від покупки неякісної риби:
- Купуйте річкову рибу, яка вирощена у закритих водоймах.
- Не забувайте про зовнішній вигляд: риба має пахнути свіжістю, без ознак гниття, а очі та зябра не мають бути тьмяними.
- Інший варіант – заморожена риба. Зазвичай вона продається в упаковці, тому жодні токсини не зможуть потрапити до неї.
Слід відмовитись і від в’яленої риби. Вона не підлягає термічній обробці, через що важко дізнатися як вона зберігалася та звідки привезена.
А для того, аби зрозуміти, де куплена та чи інша риба, варто запитати у продавців сертифікат на цю продукцію.
Це також цікаво: Чому хліб швидко пліснявіє
Ведучий нагадує й про правильне зберігання продукції: «Не забувайте зберігати рибу у провітрюваних приміщеннях, холодильнику. Щоб риба лежала окремо, і біля неї інших продуктів бажано не було».