Найпростіший рецепт паски
Паска – це один із головних символів Великодня. Приготувати її можна навіть без особливих кулінарних навичок. Пропонуємо вам найпростіший рецепт паски, який завжди виходить смачним та ароматним.
Найпростіший рецепт паски
Інгредієнти:
- 500 г борошна
- 250 мл молока
- 100 г цукру
- 100 г вершкового масла
- 10 г сухих дріжджів (або 25 г свіжих)
- 2 яйця
- 1 ч. ложка ванільного цукру
- 1/2 ч. ложки солі
- Родзинки або цукати (за бажанням)
Спосіб приготування:
- Приготування опари. У теплому молоці розчиніть дріжджі, додайте 1 ст. ложку цукру та 2 ст. ложки борошна. Залиште на 15 хвилин у теплому місці (можна попередньо розігріти духовку, потім вимкнути її і поставити опару в теплу духовку на 10-15 хвилин).
- Замішування тіста. До опари додайте яйця, цукор, сіль, ванільний цукор, розтоплене масло. Поступово всипайте борошно і вимішуйте м’яке тісто.
- Додавання наповнювачів. Вмішайте родзинки або цукати, накрийте тісто рушником і залиште підходити на 1,5-2 години.
- Формування пасок. Обімніть тісто, розкладіть у змащені форми, заповнюючи їх на 1/3.
- Випікання. Випікайте у розігрітій до 180°C духовці близько 30-40 хвилин.
- Оздоблення. Готову паску можна змастити глазур’ю та прикрасити посипкою або горіхами.
Рецепт глазурі для паски
Пропонуємо простий і вдалий рецепт глазурі для паски:
Інгредієнти:
- 1 білок яйця
- 150 г цукрової пудри
- 1 ст. ложка лимонного соку
Спосіб приготування:
- Збийте білок до легкої піни.
- Поступово додайте цукрову пудру, продовжуючи збивати.
- Влийте лимонний сік і збивайте ще 2-3 хвилини до гладкої, густої маси.
Глазур потрібно наносити одразу після приготування на остиглі паски.
Цей простий рецепт паски, вона вийде пишною та смачною!