Події

Найпростіший рецепт паски

Паска – це один із головних символів Великодня. Приготувати її можна навіть без особливих кулінарних навичок. Пропонуємо вам найпростіший рецепт паски, який завжди виходить смачним та ароматним.

рецепт паски

Найпростіший рецепт паски

Інгредієнти:

  • 500 г борошна
  • 250 мл молока
  • 100 г цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 10 г сухих дріжджів (або 25 г свіжих)
  • 2 яйця
  • 1 ч. ложка ванільного цукру
  • 1/2 ч. ложки солі
  • Родзинки або цукати (за бажанням)

Спосіб приготування:

  1. Приготування опари. У теплому молоці розчиніть дріжджі, додайте 1 ст. ложку цукру та 2 ст. ложки борошна. Залиште на 15 хвилин у теплому місці (можна попередньо розігріти духовку, потім вимкнути її і поставити опару в теплу духовку на 10-15 хвилин).
  2. Замішування тіста. До опари додайте яйця, цукор, сіль, ванільний цукор, розтоплене масло. Поступово всипайте борошно і вимішуйте м’яке тісто.
  3. Додавання наповнювачів. Вмішайте родзинки або цукати, накрийте тісто рушником і залиште підходити на 1,5-2 години.
  4. Формування пасок. Обімніть тісто, розкладіть у змащені форми, заповнюючи їх на 1/3.
  5. Випікання. Випікайте у розігрітій до 180°C духовці близько 30-40 хвилин.
  6. Оздоблення. Готову паску можна змастити глазур’ю та прикрасити посипкою або горіхами.

Рецепт глазурі для паски

Пропонуємо простий і вдалий рецепт глазурі для паски:

Інгредієнти:

  • 1 білок яйця
  • 150 г цукрової пудри
  • 1 ст. ложка лимонного соку

Спосіб приготування:

  1. Збийте білок до легкої піни.
  2. Поступово додайте цукрову пудру, продовжуючи збивати.
  3. Влийте лимонний сік і збивайте ще 2-3 хвилини до гладкої, густої маси.

Глазур потрібно наносити одразу після приготування на остиглі паски.

Цей простий рецепт паски, вона вийде пишною та смачною!