Запіканка з корицею та сухим хлібом
Ведуча Сніданку з 1+1 Людмила Барбір поділилася традиційним буковинським рецептом запіканки. Готувати ароматну солодку страву з корицею телеведучій допомагали Олександр Попов та Ігор Циганик.
Запіканка. Рецепт
“Запіканка з того самого маминого зошита з рецептами. Готувала ще моя бабуся, ми називаємо її “начинка”. У нас на Буковині її часто готують, може і вам стане у пригоді. Спробуйте! Рецепт дуже простий, його можна робити щодня”, — розповіла Людмила Барбір.
Інгредієнти для страви дуже прості та доступні, а один з головних складників — сухий хліб, який потрібно замочити у молоці і коли просочиться — добре перемішати та додати до нього інші складові.
“Рецепт, унікальний тим, що підійде будь-який хліб, пропорції можна корегувати. Головне, щоб консистенція була ніби як густа сметана. А після випікання — страва має бути соковитою та вологою”, — каже Барбір.
Рецепт простий та традиційний. На Буковині існує багато інтерпретацій — м’ясна, з манки та смаженим цукром. “Пам’ятаю з дитинства, моя мама дуже багато пекла. І ми з сестрою завжди любили долучатися до процесу — готувати крем і, звісно, першими ж скуштувати”, — поділилася Людмила та розповіла, що зі своїм сином Тарасом продовжує сімейну традицію, він часто допомагає готувати та мамі, і бабусі. Часом обирають для приготування рецепти від телепари та телекулінара Руслана Сенічкіна.
А нещодавно син вперше у житті приготував борщ самостійно. “Звісно, готував під мої наглядом. Борщ вийшов чудовим”, — розповідає Людмила.