Події

Рецепти консервації. Кабачки, як гриби

Консервація з кабачків проста й смачна. Кожна господиня замислюється над тим, як підготуватися до холодного сезону. Консервація з кабачків — це бюджетна заготівля на зиму, яка додасть смаку у ваші страви. Сьогодні розповімо дуже простий та швидкий рецепт консервованих кабачків, які нагадують мариновані гриби.

Консервація з кабачків. Кабачки, як гриби 

кабачки як гриби

Для того, щоб кабачки нагадували гриби, потрібно підготувати відповідний маринад. Це основний секрет страви. Тому дуже важливо, щобвсі інгрідієнти рецепту консервованих кабачків потрапили у банку. А ось щодо пропорцій — тут можна трішки фантазувати. Хочете відчувати більше солодкого присмаку — додайте трішки більше цукру, а якщо любите гостреньке — можна додати більше часнику.

Отже, консервуємо кабачки, як гриби.

Що потрібно:

  1. Кабачки молоденькі (1,5 кг — це десь 4 середніх кабачка).
  2. Часник (4-5 зубчиків)
  3. Молотий чорний перець (1 ст.ложка)
  4. Оцет (100 мл)
  5. Сіль — 2 повні ст.ложки 
  6. Цукор — 7 ст.ложек.
  7. Кріп (скільки любите, десь 1 невеликий пучечок)
  8. 3-4 банки 0,7 л та кришки до них

кабачки як гриби

Як готувати:

  1. Кабачки помити. Якщо молоді — не чистити. Порізати тонкими (десь 0,3 см) кружельцями, кожне кружельце розрізати на 4 частинки. звичайно, нарізати можна в будь який спосіб, щоб заощадити час. Головне — шматочки повинні бути невеличкими, щоб гарно промаринувалися.
  2. Покласти нарізані кабачки в миску, додати оцет, натертий на дрібну терку часник (або можна через часникодавку подрібнити), молотий чорний перець, цукор та сіль. 
  3. Кріп дрібно порізати і також додати в миску.
  4. Все ретельно перемішати.
  5. Залишити миску з продуктами на годину, щоб виділився сік. Зе цей час потрібно 4-5 разів перемішати кабачки, щоб вони краще маринувались.
  6. Поки кабачки маринуються підготуйте банки з кришками-закрутками. Банки та кришки для консервації достатньо просто промити содою. 
  7. Через годину, коли кабачки промаринуються, наповнити ними, а також рідиною, яка утворилася, банки.
  8. Тепер бажано пастеризувати банки з кабачками. Необхідно взяти велику каструлю, на дно покласти тканинну серветку чи рушник на нього поставити банки з кабачками, прикрити кришками (але не закручувати)  і налити в каструлю воду. Вода повинна покривати банки десь на 3/4. Ввімкнути вогонь і дати воді в каструлі закипіти. Зменшити вогонь, дочекатися, коли в банках почнуть зявлятися бульбашки, потримати на невеличкому вогні каструлю з банками ще хвилин 5-10. І міцно закрутити банки.
  9. Взимку відкриваєте кабачки, як гриби, і насолоджуєтесь! Дуже пасує до картопельки! 

кабачки як гриби

До речі, мариновані кабачки не обовязково всі розкладати по банках. Їх можна куштувати одразу! Смачного!