Події

Млинці. Рецепти начинок і оригінальна подача

Млинці з’явилися в меню людини дуже давно — ще в доісторичні часи. Вважається, що вони були однією з перших страв з борошна. Зараз в кожній країні, де використовують при приготуванні їжі борошно, є свої млинці: українські млинці, французькі тонкі млинці, англійські панкейкі, індійська доса, мордовські млинці, монгольський гамбір … До речі, назва «млинці» має слов’янське коріння. Це спотворене слово «млин» — від «молоти». Млин — виріб з намеленним борошна.

начинки для блинов

І оскільки млинці люблять всі, ми зробили підбірку найцікавіших рецептів млинців з різними начинками.

Рецепт млинців

Рецепт млинців базовий:

  • Борошно — на око (2-3 склянки)
  • Молоко — 1 літр
  • Олія — ​​1/3 склянки
  • Цукор — 2 ст. ложки
  • Сіль — ½ чайної ложки
  • Яйце — 2-3 шт.
  • Шматочок сала

Як готувати млинці:
1. У ємності не дуже сильно збиваємо яйця, цукор і сіль.
2. Додаємо молоко і рослинне масло, перемішуємо.
3. Поступово додаємо борошно, перемішуємо міксером. Повинна вийти консистенція сметани.
4. Шматок сала наколюємо на вилку і обмазуємо їм розігріту сковорідку (якщо такий спосіб не звичний, то можна смажити просто на рослинній олії).
5. Ополоником на сковорідку, змащену салом, акуратно виливаємо необхідну кількість тіста — щоб млинці вийшли не товсті. Як правило, досить ½ ополоника.
6. Випікаємо млинці з обох боків до золотистого кольору.

Млинці з задоволенням можна їсти зі сметаною, згущеним молоком, варенням або шоколадним топінгом. Але і з різними начинками смак млинців відмінний.

рецепты блинов

Начинки до млинців

Рецепти начинок:

  1. Відварені яйця і зелену цибулю дрібно ріжемо і перемішуємо. Солимо, перчимо і загортаємо в млинчики.
  2. Будь-який твердий сир і відварені яйця натерти на тертці і загорнути в млинчики. Млинці перед подачею розігріти, щоб сир розплавився.
  3. Обсмажити на сковороді цибулю і фарш, посолити, поперчити і загорнути в млинці.
  4. Відварити рис, окремо відварити м’ясо. М’ясо подрібнити в м’ясорубці. Обсмажити цибулю. Змішати рис, м’ясо і цибулю. Посолити, поперчити — і в млинці.
  5. Сир (творог) збити міксером, змішати з розмоченим родзинками, додати трохи цукру і загорнути в млинці.
  6. Дрібно посікти улюблену зелень, подрібнити пару зубчиків часнику і додати сир.
  7. Червону слабосоленую рибу подрібнити, змішати зі сметаною і загорнути в млинці. Можна наповнювати млинці і червоною ікрою — теж смачно, але не дуже бюджетно.
  8. Будь-які гриби подрібнити і обсмажити з цибулею, можна додати відварну курку.
  9. Можна приготувати салат з шинки або вареної ковбаси із зеленню, солоним огірочком і майонезом — теж відмінна начинка.
  10. Моркву потерти на тертці і обсмажити з подрібненою цибулею, додати відварене яйце і перемішати.

Тобто тут політ для фантазії нескінченний. Головне відкрити холодильник і почати творити. Якщо ви завертаєте млинці конвертиком, то їх можна ще раз обсмажити до хрусткої скоринки, а якщо робите мішечки, то зручніше це робити з теплими млинцями, знятими з пательні.

Як подавати млинці

А ось кілька оригінальних способів подачі млинців:

блинчики

начинки для блинов

блины

рецепт блинов

рецепт блинчиков начинки для блиновА ось млинці з морозивом!

блинчики

Смачного!