Млинці. Рецепти начинок і оригінальна подача
Млинці з’явилися в меню людини дуже давно — ще в доісторичні часи. Вважається, що вони були однією з перших страв з борошна. Зараз в кожній країні, де використовують при приготуванні їжі борошно, є свої млинці: українські млинці, французькі тонкі млинці, англійські панкейкі, індійська доса, мордовські млинці, монгольський гамбір … До речі, назва «млинці» має слов’янське коріння. Це спотворене слово «млин» — від «молоти». Млин — виріб з намеленним борошна.
І оскільки млинці люблять всі, ми зробили підбірку найцікавіших рецептів млинців з різними начинками.
Рецепт млинців
Рецепт млинців базовий:
- Борошно — на око (2-3 склянки)
- Молоко — 1 літр
- Олія — 1/3 склянки
- Цукор — 2 ст. ложки
- Сіль — ½ чайної ложки
- Яйце — 2-3 шт.
- Шматочок сала
Як готувати млинці:
1. У ємності не дуже сильно збиваємо яйця, цукор і сіль.
2. Додаємо молоко і рослинне масло, перемішуємо.
3. Поступово додаємо борошно, перемішуємо міксером. Повинна вийти консистенція сметани.
4. Шматок сала наколюємо на вилку і обмазуємо їм розігріту сковорідку (якщо такий спосіб не звичний, то можна смажити просто на рослинній олії).
5. Ополоником на сковорідку, змащену салом, акуратно виливаємо необхідну кількість тіста — щоб млинці вийшли не товсті. Як правило, досить ½ ополоника.
6. Випікаємо млинці з обох боків до золотистого кольору.
Млинці з задоволенням можна їсти зі сметаною, згущеним молоком, варенням або шоколадним топінгом. Але і з різними начинками смак млинців відмінний.
Начинки до млинців
Рецепти начинок:
- Відварені яйця і зелену цибулю дрібно ріжемо і перемішуємо. Солимо, перчимо і загортаємо в млинчики.
- Будь-який твердий сир і відварені яйця натерти на тертці і загорнути в млинчики. Млинці перед подачею розігріти, щоб сир розплавився.
- Обсмажити на сковороді цибулю і фарш, посолити, поперчити і загорнути в млинці.
- Відварити рис, окремо відварити м’ясо. М’ясо подрібнити в м’ясорубці. Обсмажити цибулю. Змішати рис, м’ясо і цибулю. Посолити, поперчити — і в млинці.
- Сир (творог) збити міксером, змішати з розмоченим родзинками, додати трохи цукру і загорнути в млинці.
- Дрібно посікти улюблену зелень, подрібнити пару зубчиків часнику і додати сир.
- Червону слабосоленую рибу подрібнити, змішати зі сметаною і загорнути в млинці. Можна наповнювати млинці і червоною ікрою — теж смачно, але не дуже бюджетно.
- Будь-які гриби подрібнити і обсмажити з цибулею, можна додати відварну курку.
- Можна приготувати салат з шинки або вареної ковбаси із зеленню, солоним огірочком і майонезом — теж відмінна начинка.
- Моркву потерти на тертці і обсмажити з подрібненою цибулею, додати відварене яйце і перемішати.
Тобто тут політ для фантазії нескінченний. Головне відкрити холодильник і почати творити. Якщо ви завертаєте млинці конвертиком, то їх можна ще раз обсмажити до хрусткої скоринки, а якщо робите мішечки, то зручніше це робити з теплими млинцями, знятими з пательні.
Як подавати млинці
А ось кілька оригінальних способів подачі млинців:
Смачного!