События

Рецепт вареників з вишнями від мами ведучого Тімура Мірошниченка

У студію шоу «Твій день» на каналі 1+1 вперше завітала мама телеведучого Тімура Мірошниченка Тамара Євгенівна. Разом із сином вони приготували улюблену страву багатьох українців – вареники з вишнями. Зараз саме сезон цієї соковитої та корисної ягоди. 

вареники з вишнею рецепт«Мама не випадкова людина на кухні. 26 років пропрацювала у гімназії інспектором з харчування, — представив глядачам свою найріднішу людину Тімур. — Кожного разу, коли у нас вдома якесь свято або застілля, мама готує стільки їжі! Вона завжди була попереду кулінарної моди. Ще коли так ніхто не робив, часто експериментувала на кухні – додавала фрукти до звичайних салатів, наприклад. Багатьох тоді це дивувало». 

Як зазначила Тамара Євгенівна, готувати вареники не складно. Головне – робити все з любов’ю, тоді обов’язково все вийде.

«У дитинстві це була моя улюблена страва. Але зараз навіть не пам’ятаю, коли востаннє їх їв», — прокоментував Мірошниченко, який останнім часом дуже уважно слідкує за своєю фігурою, тому намагається менше їсти страв з тіста. Але як відмовитись від маминих вареників?  

«Тім завжди підтримував мене на кухні і допомагав їсти вареники, а не готувати їх, — посміхаючись, зізналася у прямому ефірі «Твого дня» Тамара Євгенівна. – До речі, а ось що він не любить їсти, так це холодець, цибулю, часник і оливки».  

Також під час приготування вареників у прямому ефірі на каналі 1+1 жінка розповіла деякі цікаві подробиці про свого відомого сина: «Тімур такий позитивний, саме він мене навчив по іншому дивитись на цей світ і завжди шукати щось хороше. Я часто прислухаюсь до порад сина. Між нами дуже тісний контакт усе життя». 

«Він маленьким часто бешкетував, але дуже веселим хлопчиком був. Пам’ятаю, коли я його сварила, він сидить, тихо слухає, а потім піднімає голову і каже: «Мама, вже три хвилини пройшло. А дитина не засвоює, що їй кажуть більше трьох хвилин. Можеш далі мене не сварити». І все – сидить і далі посміхається. Ну як можна сварити таку дитину?». 

Вареники з вишнями — рецепт

вареники з вишнями

Отже, рецепт вареників з вишнями: 

Для тіста:

  • 2 склянки борошна вищого гатунку
  • 1 склянка кефіру
  • 1 яєчний жовток
  • ½ ч.л. соди
  • Дрібка солі

Для начинки:

  • 500 г вишні без кісточок
  • 150 г цукру
  • 1 ч.л. крохмалю
  • Вишні та сметана для підливки

Беремо глибоку миску, виливаємо кефір кімнатної температури та жовток, все разом перемішуємо. Потім сухі продукти змішуємо – борошно, дрібку солі, соди. Далі змішуємо сухі інгредієнти з кефіром та жовтком і починаємо вимішувати. Тісто повинно бути м’яким і пухким. Потім тісто розділити на декілька частин. Окремо брати кожну і за допомогою скалки розкачати тоненько (але так, щоб не рвалося). Взяти формочку (можна звичайну чашку або склянку) і вирізати кружечки, притискаючи до тіста. На кожен кружечок покласти по декілька вишень і трошки крохмалю з цукром і зліпити. 

Варити у киплячій трохи підсоленій воді 5 хвилин. 

Смачного!