Рецепт від зірки. Котлети із нутом та кус-кусом від Руслана Сенічкіна
Ведучий Сніданку з 1+1, телекулінар Руслан Сенічкін поділився смачним рецептом котлет та дав декілька порад, як не залишитися голодним.
«Будь-яка криза — це завжди нові можливості. Нове вміння, яке ви можете отримати під час карантину – навчитися готувати. Подивіться, що у вас є в шухляді на кухні і спробуйте проекспериментувати, приготувати щось смачне. Вмикайте кулінарну рубрику у Сніданку з 1+1 – будемо готувати разом!», — говорить Руслан.
Котлети із нутом та кус-кусом від Руслана Сенічкіна
Руслан поділився рецептом одного із своїх улюблених страв – котлет із нутом та кус-кусом: «Цю страву не складно готувати, а продукти для неї точно знайдуться у кожної господині».
Вам знадобляться такі інгредієнти:
- нут – 120 г,
- кус-кус – 150 г.,
- листя м’яти – 15 г.,
- часник – 2 зубки,
- цедра лимона – 20 г.,
- 2 яйця
Приготування котлет із нутом та кус-кусом:
- Нут замочити у воді на 4 години у пропорції ¼, потім варити 40-45 хвилин. За 5 хвилин до готовності – треба посолити.
- Кус-кус залити окропом на 5 хвилин – і він вже буде готовий. Потім проварений нут перебити у блендері разом з листям м’яти, часником і цедрою лимона, додати приправу.
- Отриману суміш пересипати в миску. Додати до неї кус-кус.
- В окремому посуді збийте 2 яйця – теж додайте в миску з нутом і кус-кусом. Перемішайте.
- Із отриманої суміші сформуйте котлетки. Далі смажимо котлети на рослинній олії – з обох боків по 1,5-2 хв. Не довше, бо розпадуться.
По буднях у ранковому ефірі 1+1 Руслан Сенічкін продовжує ділитися рецептами нових та улюблених страв. А ще – ділитися секретами, як з простих продуктів, які точно є на полицях кухні кожного українця, приготувати незвичні страви. Вже незабаром у ефірі можна буде побачити рецепти пирога зі спагетті, хліба з горіхами та сухофруктами, салату з оселедця та буряка. Зараз, під час карантину, такий формат «телекухні» надзвичайно актуальний, адже перебуваючи вдома можна навчитися радувати себе і свою родину справжніми ресторанними стравами.
Для вас ще більше корисних і простих рецептів.